Записки по ходене по мъките на работещите в ИАБГ

На 11.04.2017г. на състоялата се среща по лично настояване на председателя на ФНСЗ Светла Василева между Министър Бозуков, Изп. Директор Славеев и Светла Василева, в присъствието на финансовия директор и директор „Човешки ресурси” на МЗХ бе постигнато решение да се удовлетвори искането на ракетострелците да работят по трима на всяка ракетна площадка.

С това числеността на агенцията нарасна на 179 души над щатното разписание.

На 18.04.2017г. на Ракетна площадка в с. Долно Церовене, област Монтана се подписа Споразумение между представители на работещите и изп. Директор на ИАБГ ген. Славеев за увеличение на работните възнаграждения с 20% до 1. 07.2017г. и при всяко увеличение на минималната работна заплата за страната работните възнаграждения на служителите в системата да се индексира с 20 %.

На 4.05.2017г. влезе в действие новият кабинет на министерството.

На 15.05.2017г. поскахме среща с министър Порожанов за обсъждане на неотложните въпроси на работещите в сектора.

На 2.06. 2017г. на браншова среща на БСС на ИАБГ и във връзка с ултиматума на работещите да пристъпят към ефективни протестни действия в случай на неизпълнение на ангажиментите по гореспоменатото Споразумение още на 1 юли, се споразумяхме за следното: Да проведем срещи с министъра и неговия екип до 26.06.2017г. и в случай на неизпълнение на исканията на 5.07.2017г. служителите ще излязат на протест пред МЗХ

На 15.06.2017г. се състоя среща на министър Порожанов и началника на кабинета на министъра г-н Кацарчев и прдставителите на синдикатите – С. Василева, Е. Иванов, В. Васильонова и Н. Такиева.   

„Няма какво да се заблуждаваме, 460 лева не са заплата.” – каза министър Порожанов.  Предстои среща на министерския екип с министерство на финансите и ще се търсят необходимите средства за исканото увеличение на възнагражденията.

На въпроса за реформирането на ИАБГ в държавно предприятие (по предишната концепция) министър Порожанов каза, че това не е решение и не стои на дневен ред пред този екип, а ще се търсят възможности за оптимизиране на разходите и други решения за персонала.

В последващ разговор с началника на кабинета А. Кацарчев стана ясно, че се анализира организацията на трудовия процес, ефективността и числеността на персонала във всички второстепенни разпоредители с бюджет и се търсят възможности за допълнителни финансови средства за увеличение на работните заплати.

За да бъде удовлетворено искането на работещите в Агенцията за увеличение на трудовите възнаграждения, но поради ограниченията на нормативната база, касаеща наредбите за атестация и работната заплата в държавната администрация, по време на срещата синдикатите предложиха да се осигурят средства за допълнително материално стимулиране на всички работници и служители.

20.06.2017 В.В.


Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Семинари и обучения

ФНСЗ работи по годишна програма за обучение по актуални теми, която е на разположение на заинтересованите синдикални активисти

Вижте предстоящите обучения

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности