Новини

„Цената на труда и заплащането в сектор Земеделие – Време е за повишение! Прилагане на колективното трудово договаряне за ефективно нарастване на работните заплати!”

е темата на есенната работна конференция на Регионалния синдикален съвет за солидарност и подкрепа на синдикатите от Югоизточна Европа в ЕФФАТ, която ще се проведе на 2 и 3 октомври в Хотел Банкя Палас, гр. Банкя.

В конференцията ще участват 14 секторни синдикални организации от 6 страни от Балканския регион, за да обсъдят тревожната ситуация с недостига на работна ръка, разликите в заплатите в разреза изток-запад в Европа и необходимостта от солидарни действия в европейската кампания за повишаване на доходите на работещите. Темата за цената на труда и заплащането в региона е в синхрон с водената и от КНСБ кампания за повишаване на доходите у нас.

Конференцията има за цел да даде импулс за повече натиск върху националните правителства и Европейската комисия за спазване на трудовите и синдикални права, за активен и резултатен социален диалог. 

Регионалният съвет на синдикатите от ЮИ Европа в ЕФФАТ има важна стратегическа роля и място в засилване на интеграционните процеси в Европа и в него участват 17 синдикални федерации от земеделието и хранителната промишленост от България, Сърбия, Македония, Черна Гора, Турция, Хърватска, Словения и Румъния. Предстоящата работна конференция е част от дългосрочна програма за развиване на индустриалните отношения в страните от региона на Югоизточна Европа и се подкрепя от ЕФФАТ и Фондация „Фридрих Еберт”. Тази година домакин и организатор е ФНСЗ.


Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

 

 

 

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.