Новини

Докога темите на наетите работници ще се приемат като второстепенни и затова могат да се отлагат във времето?

Във време на важни, решителни процеси, които текат в българското общество и особено в период на завършващ управленски мандат и сериозна заявка за следващ такъв от същото ръководство, за нас остава необясним и нелогичен отказът на МЗХГ на нашето настояване да се свика и проведе редовно заседание на ОСТС.

Естествено възниква въпросът защо на държавата, в лицето на МЗХГ в случая, все липсва инициативност и желание да се консултира със социалните партньори по предложените въпроси, въпреки изричната норма за социално сътрудничество в Кодекса на труда.

Предложените теми в дневния ред на заседанието, инициирано по традиция от синдикатите на КНСБ, са обект на предоставяне на задължителна информация и дискусия по голяма група от въпроси, които са решаващи за отрасъла във време на интензивните политически, икономически и обществени процеси.

Федерацията на независимите синдикати от земеделието е доказала с дейността си,че настоява и работи последователно не само по политиката на доходите. Водени от социалната си ангажираност и отговорност към колективните интереси не само на наемните работници, но и на земеделските производители, обект на нашето внимание, анализ и конструктивни предложения са предизвикателствата пред отрасъла, свързани с ОСП, Национален план за възстановяване и устойчивост, Зелената сделка, редом с чувствителните теми от бюджетна процедура, спазване на трудовите и социалните стандарти - заетост, доходи, условия на труд, сезонна работа и пр важни въпроси в отрасъла.

С огорчение и протест отбелязваме, че за пореден път темите на наемните работници се приемат като второстепенни и затова могат да се отлагат във времето.

Въпросът, който не търпи отлагане е предоставяне на задължителна информация за   разпределението на средствата за разходи за персонал с 10% увеличение по второстепенните разпоредители на МЗХГ. Как се изпълнява правителственото решение? 

Цялото писмо може да прочетете тук.


Кампания МИСЛИ ЗЕЛЕНО! Земята го заслужава!

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

Українські банки неохоче оформляють кредит онлайн на картку 24/7, для цього краще звернутися в МФО в будь-який час доби.

Оформити цілодобово кредит без поручителів на кредитну картку. Кращі варіанти під 0 відсотків.

У важкій фінансовій ситуації допоможе кредит онлайн на картку без відмови і перевірок цілодобово в Україні.

Привлекают фриланс профессии? Тогда онлайн обучение на веб разработчика - это то, что вам нужно. Изучайте рейтинг школ.

Школа иностранных языков предлагает онлайн уроки английского для начинающих с нуля. Образование от экспертов.

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности