С решение на МС от 25.07.2018 се увеличава персонала на Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ – поредната спечелена битка в защита интересите на работниците в системата на МЗХ. Това е резултат от дългогодишни преговори, съпътствани от ежегодни протестни действия и фокусиране на вниманието на обществеността за сериозните проблеми,

Прочети още...

Кабинетът на МЗХ и синдикатите взаимно се информираха по поставените въпроси относно  трудовите и социални  проблеми на работещите в сектора.

Прочети още...

Отново сме в навечерието на подготовката и скорошното откриване на активния сезон за противоградова защита у нас. По традиция в този период напрежението в колективите се повишава, поради от години завързан нормативен възел, който не позволява промяна на Устройствения правилник на ИАБГ.  

Прочети още...

изпратиха декларация до Министър - Председателя и министрите Десислава Танева и Владислав Горанов  с настояване да се ускори приемането на закона за изменение и допълнение на Закона за ССА.

Забавянето на промените в закона не позволява обещаното увеличение на унизително ниските заплати на работещите в Академията.

Прочети още...

Федерацията на независимите синдикати от земеделието подкрепя  реформирането  на системата  за борба с градушките. Нашето становище  е, че  чрез преструктурирането на ИАБГ в държавно предприятие  ще бъде осигурена  не само ефективна защита от градушки, обхващаща земеделските площи на територията на страната, а и ще бъдат разкрити повече работни места, ще се осигури по-голям финансов ресурс, което ще доведе до по-адекватно заплащане на квалифицирания труд на работещите в системата.

Прочети още...

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности