Кабинетът на МЗХ и синдикатите взаимно се информираха по поставените въпроси относно  трудовите и социални  проблеми на работещите в сектора.

Прочети още...

Отново сме в навечерието на подготовката и скорошното откриване на активния сезон за противоградова защита у нас. По традиция в този период напрежението в колективите се повишава, поради от години завързан нормативен възел, който не позволява промяна на Устройствения правилник на ИАБГ.  

Прочети още...

изпратиха декларация до Министър - Председателя и министрите Десислава Танева и Владислав Горанов  с настояване да се ускори приемането на закона за изменение и допълнение на Закона за ССА.

Забавянето на промените в закона не позволява обещаното увеличение на унизително ниските заплати на работещите в Академията.

Прочети още...

Федерацията на независимите синдикати от земеделието подкрепя  реформирането  на системата  за борба с градушките. Нашето становище  е, че  чрез преструктурирането на ИАБГ в държавно предприятие  ще бъде осигурена  не само ефективна защита от градушки, обхващаща земеделските площи на територията на страната, а и ще бъдат разкрити повече работни места, ще се осигури по-голям финансов ресурс, което ще доведе до по-адекватно заплащане на квалифицирания труд на работещите в системата.

Прочети още...

На 12 ноември 2015г. в Брюксел социалните партньори в земеделието подписаха Обща декларация "Да изградим социална Европа", с която дават силен сигнал, че ще продължат да работят за утвърждаване на Европейския социален модел.

Прочети още...

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

 

 

 

Свери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.