Новини

До всички организации-членки на ЕFFAT
Брюксел
5. 12.2012 г.

Скъпи приятели,
Заедно с Харалд Виденхофер, счетохме, че е добра идея да се обърна към Вас точно в този момент. Настоящата ситуация и проблемите, с които се занимаваме в последно време ме заставят да направя именно това. Смятам, че трябва да засилим връзките помежду ни и бих искал да споделя някои свои мисли в нашата демократична федерация.
Без да се налага да влизаме твърде много в детайли е време да направим равносметка на цялото минало, настояще и бъдещи дейности в нашата европейска федерация. Когато казваме ЕФФАТ, ние естествено мислим за секретариата и всички организации-членки в нея. Заедно ние формираме група, която се бори за защита и насърчаване на социалните и обществените ценности в рамките на трите наши сектора (земеделие, храни и туризъм, б.пр.).
Двете последни кризи изправиха Европа пред нови предизвикателства. Независимо дали те са икономически,  политически или свързани със синдикализма, ние трябва да се изправим пред тях защото те засягат бъдещето на социалната демокрация. Успешните атаки срещу отделни страни и срещу еврото влошават ситуацията и създават напрежение, което се разпростира навсякъде и внушава скептицизъм у европейските граждани относно тяхното лично и бъдещето на Европа.

Изтеглете пълния текст на обръщението като PDF


Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности