Федерацията на синдикатите от земеделието, като активен участник в европейското и българското синдикално движение от години работи за постигане на всеобхватна и ефективна защита на жените, работещи в земеделието, за развиване на солидарност и отстояване на права.

 

В навечерието на Международния ден на жените – 8-ми март Федерацията на независимите синдикати от земеделието стартира кампания под надслов: Да отворим очи за жените в земеделието на България.

Нашата цел е да разкажем за жените, които са посветили трудовия си път на селското стопанство,  избрали са да се занимават със земеделие, въпреки икономическите и политически кризи, въпреки видимите и невидими прегради, социални стереотипи, предразсъдъци, липса на достатъчно информация, въпреки високата социална цена. И освен че се справят с трудовите си задължения, те са непримирими и ангажирани общественички, майки - отговорни за бъдещето ни.

Тази кампания е продължение на на платформата за дискусии, солидарност, подкрепа и инициативи на жените в земеделието, която да ангажира позиции и предизвика участие в обществените процеси. 

В тази инициатива ще обединим усилия и ще отправим нашето общо послание към обществото за подобряване положението на българските  жени от земеделието и селските райони. Да отворим очите си за техните проблеми, тревоги и успехи.

Други дейности

BG05SFOP001-2.025-0166-С01

Кампания МИСЛИ ЗЕЛЕНО! Земята го заслужава!

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности