Новини

БКТД на работещите в "Напоителни системи" ЕАД влиза в сила от 01.04.2022 и е със срок на действие две години.

Най-дългата процедура на договаряне съвпадна с комплекс от кризи -  COVID 19, политически, социално-икономически и три смени на ръководство на търговското дружество.

Въпреки всичко работещите в "Напоителни системи" вече ще се ползват от новия БКТД 2022-2023 и неговите много добри договорености.

Всички раздели в КТД са развивани, допълнени и надградени с нови постижения или клаузи. 

Ще припомним стъпките, които синдиката следваше последователно и по закон.

Първият проект на БКТД бе обсъден и приет от БСС на "Напоителни системи " ЕАД на 21.10.2020 на проведената браншова среща в Сливен. Предложенията, които бяха направени –за увеличение на работната заплата, увеличение на допълнителните възнаграждения, увеличение на средствата за храна, бяха допълнени и нови защитни клаузи, свързани с извънредното положение за COVID 19, работно облекло и др.

В тази година преговори по така предложения проект не се проведоха поради ограниченията, свързани с обявеното извънредно положение. За да сме сигурни, че работещите няма да останат без колективен договор, предприехме компромисна стъпка и малко преди изтичане на срока на действащия КТД се подписа същия БКТД без промени.

На 20.09.2021 бе отправена покана за започване и водене на колективни преговори за сключване на нов БКТД.

На 03.12.2021 се проведе първия кръг от преговорите - обсъждане на подготвения и одобрен  проект на БКТД от БСС,  но допълнен и надграден с нови клаузи, съобразени с промените в КТ и новата обществено икономическа ситуация.

На 22.12.2021 бе упражнен натиск от страна на синдикатите за подписване на БКТД. Резултатите бяха повече от незадоволителни – Споразумение за продължаване действието на стария БКТД и нови преговори след влизане в сила на нов Борд на директорите.

На 19.04.2022 бе проведена отново проведохме среща със сега действащия изпълнителен директор, на която се обсъждаха предложените нови клаузи. Постигнато бе съгласие по всички наши предложения, с изключение на процентите за увеличение на работните заплати и средствата за храна. Синдикатите поискахме 3 варианта на разчети за увеличение.  Ръководството поиска време за да направи необходимите финансови разчети.

На 27.04.2022 се подписа БКТД  с постигнати много добри договорености.

БКТД за работещите в "Напоителни системи" ЕАД - Вижте/изтеглете като PDF


ХХ Редовен конгрес на ФНСЗ

Кампания МИСЛИ ЗЕЛЕНО! Земята го заслужава!

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

Українські банки неохоче оформляють кредит онлайн на картку 24/7, для цього краще звернутися в МФО в будь-який час доби.

Оформити цілодобово кредит без поручителів на кредитну картку. Кращі варіанти під 0 відсотків.

У важкій фінансовій ситуації допоможе кредит онлайн на картку без відмови і перевірок цілодобово в Україні.

Привлекают фриланс профессии? Тогда онлайн обучение на веб разработчика - это то, что вам нужно. Изучайте рейтинг школ.

Школа иностранных языков предлагает онлайн уроки английского для начинающих с нуля. Образование от экспертов.

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности