Новини

Днес проведохме работна среща в Селскостопанската академия (ССА) с проф. Мартин Банов, председател на Академията, където национално представителните синдикални организации

НФТИНИ при КТ „Подкрепа“ (Александър Цапов, председател на НФТИНИ; доц. Петя Методиева, председател на БС „ССА“; и адв. Адриан Илиев, юридически съветник) и ФНСЗ при КНСБ (Валентина Васильонова, председател на ФНСЗ; доц. Николай Марков, председател на БСС при ССА; и Емил Димитров, член на УС на ФНСЗ) се обединихме около желанието на работещите за съвместни действия за дофинансиране на Селскостопанската наука в България.

Предложихме проект на Меморандум, съгласно който на осн. §7, от сключения на 09.11.2021 г. Браншов колективен трудов договор (БКТД) в системата на ССА, страните ще пристъпим към съвместни действия за актуализиране на бюджета на Академията и за осигуряване на допълнителния финансов ресурс, необходим за актуализиране възнагражденията на работещите и за издръжка на научно-изследователските звена. Вярваме, че се тези съвместни действия ще помогнат да се разреши на напрежението сред работещите и да се осигури бъдещето на Селскостопанската наука.

Очакваме до 11.05.2022 г. ръководството на ССА в лицето на проф. Банов да се произнесе по нашите предложения и да пристъпим към съвместни действия за обезпечаване достойнството на българската Селскостопанска наука. 

Още тук декларираме, че продължаващото вече няколко десетилетия неглижиране на бранша е пагубно за интересите на българската държава и не можем да продължим да се отнасяме с търпимост към това в контекста на безпрецедентни екологични, климатични и продоволствени усложнения в планетарен мащаб.


ХХ Редовен конгрес на ФНСЗ

Кампания МИСЛИ ЗЕЛЕНО! Земята го заслужава!

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

Українські банки неохоче оформляють кредит онлайн на картку 24/7, для цього краще звернутися в МФО в будь-який час доби.

Оформити цілодобово кредит без поручителів на кредитну картку. Кращі варіанти під 0 відсотків.

У важкій фінансовій ситуації допоможе кредит онлайн на картку без відмови і перевірок цілодобово в Україні.

Привлекают фриланс профессии? Тогда онлайн обучение на веб разработчика - это то, что вам нужно. Изучайте рейтинг школ.

Школа иностранных языков предлагает онлайн уроки английского для начинающих с нуля. Образование от экспертов.

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности