Новини

В него са отразени всички промени в трудовото законодателство и са надградени с:

Увеличени обезщетения

Допълнителни възнаграждения и отпуски.

Средната работна заплата в ИАБГ е най-ниската в сравнение със СРЗ на останалите второстепенни разпоредители в МЗХГ.

ФНСЗ поставихме своите мотивирани искания към бюджет 2022 на МЗХГ за увеличение на разходите за персонал с 30 милиона, което ще увеличи работните заплати с 15 %.

Поредният синдикален успех бе постигнат след последователни стъпки по процедурата за започване и водене на колективни преговори за сключване на КТД 2021-2023 – ИАБГ. В отговор на поставените от ФНСЗ въпроси от ИАБГ ни предоставиха обстойна и изчерпателна информация за икономическото и финансово състояние на агенцията за численост и разходи за персонал, необходими средства за издръжка и работна заплата в Бюджет 2022, средна работна заплата на ИАБГ и по РДБГ и др.

По време на преговорите изпълнителният директор на ИАБГ г-н Славеев направи кратък обзор на дейността на Агенцията за периода от 2016 до 2021г. и подчерта ползотворното социално сътрудничество, активен социален диалог, натиск и взаимни усилия за постигане на значителна част от постигнатите резултати в последните години. А системата днес може да се похвали с немалко постижения: броя на радарите бе увеличен от 3 на 7, създадоха се 2 нови регионални дирекции в Тъжа и в Хасково, увеличиха се ракетните площадки на територията на страната – днес те са 262 площадки, а 200 нови щатни бройки с постоянни трудови договори бяха включени в Устройствения правилник на ИАБГ. За първи път у нас бе въведена и градозащита на самолетен принцип.

Много усилия бяха вложени и за подобряване на битовите условия на работното място - обновени фургони, соларни панели и др., заложено бе и на финансови средства по мярка 5.1 ПРСР.

Синдикалната организация в ИАБГ е пример за солидарност и целенасоченост в действията. Нашата синдикална мобилизация в годините на социалното напрежение в 2017, 2018, гражданското неподчинение, настояванията ни за работното облекло, сключеното безпрецедентно споразумение с министър на МЗХГ, са част от верижните действия, с които се постигна увеличение на работните заплати и назначен трети ракетострелец на площадка. 

Колективен договор за работниците и служителите в ИА „Борба с градушките“ 2021-2023


ХХ Редовен конгрес на ФНСЗ

Кампания МИСЛИ ЗЕЛЕНО! Земята го заслужава!

Недекларираният труд в земеделието - мит или реалност

Проект RAISE UP

Українські банки неохоче оформляють кредит онлайн на картку 24/7, для цього краще звернутися в МФО в будь-який час доби.

Оформити цілодобово кредит без поручителів на кредитну картку. Кращі варіанти під 0 відсотків.

У важкій фінансовій ситуації допоможе кредит онлайн на картку без відмови і перевірок цілодобово в Україні.

Привлекают фриланс профессии? Тогда онлайн обучение на веб разработчика - это то, что вам нужно. Изучайте рейтинг школ.

Школа иностранных языков предлагает онлайн уроки английского для начинающих с нуля. Образование от экспертов.

VS/2013/001/0407

VS/2012/003/0305

Сфери на дейност

Да си част от тази организация е въпрос на гражданска позиция и отговорност.

Ако се хващаш на работа в чужбина...

Провери за нередности